LEVERING AAN HUIS! <1.000kg. - 300€ | 1.000 kg. - 250€ | 2.000 kg. - 200€ | >2.500 kg. - 100€
  • +34 948 844 068
  • LV van 8.00 tot 13.00 uur
  • 5-10 werkdagen
  • Service voor professionals en particulieren

Voordelen van het gebruik van poreus of waterdoorlatend beton op wegen en in boomgaten

door Joaquin Vicente Campo zeker October 07, 2020

Tuinpaden in drainerend of poreus beton.

Voor buitenoppervlakken is het raadzaam om een ​​soort doorlatende afdekking te gebruiken die regenwater kan afvoeren. Poreus beton, ook wel waterdoorlatend beton genoemd, is de beste optie om waterstagnatie te voorkomen. Daarom is het een uitstekende oplossing voor sportvelden, parkeerplaatsen, oppervlakken van sportcentra en zwembaden, autowasstraten of tuinen. En vooral voor paden en boomstammen.

Voordelen van het gebruik van drainagebeton

De sleutel is dat het grind een discontinue korrelgrootte en vorm heeft, een krachtgecontroleerd hydraulisch bindmiddel en specifieke additieven die de plasticiteit, beluchting en droging regelen.

Het gebruik van grind met een discontinue korrelgrootte vormt grote poreuze ruimtes waardoor water naar de grond filtert, waardoor mogelijke waterverzadiging wordt voorkomen. Aan de andere kant minimaliseert de adequate filtratie van regenwater in de bodem de milieu-impact, waardoor dit materiaal een duurzame ondergrond wordt. Er moet ook worden opgemerkt dat doorlatend beton het licht beter reflecteert dan traditionele bestrating, hoewel het weinig warmte opslaat.

Bovendien kan dit materiaal gekleurd worden, waardoor het een ideale vloerbedekking is voor decoratief gebruik. Het is op zichzelf al een esthetische bestratingsafwerkmachine, maar je kunt hem een ​​vleugje glans geven met een harsafwerking.

Maar het heeft ook nog veel meer voordelen. Poreus beton weegt veel minder dan conventioneel beton, is zeer eenvoudig aan te brengen en bovendien zuiniger dan andere vloersoorten. Bouwen met poreus beton minimaliseert de kosten door de hoeveelheid regenwater te verminderen die uit de faciliteit moet worden afgevoerd. Bovendien worden dankzij de afvoercapaciteit ook de onderhoudskosten verlaagd. Belangrijk is echter dat de bodem ook het vermogen heeft om water op te nemen.

Ten slotte moeten we zeggen dat waterdoorlatend beton veiliger is, omdat het de grip op de grond vergroot.

Poreus beton op wegen en in bomen

We kennen alle voordelen van dit soort doorlatende oppervlakken al, maar het is de moeite waard erop te wijzen dat het gebruik ervan niet beperkt is tot wegen of sportbanen. Vervolgens zullen we het nut ervan zien in betonnen wegen en boomstammen.

Tuinpaden, ingangen van huizen en villa's.

Als we een pad in de tuin of tuin van ons huis willen aanleggen, is het belangrijk om een ​​materiaal te vinden dat een grote hechting heeft en dat de veiligheid van ons huis vergroot. Als het ideaal is voor aangelegde ruimtes, dan is dat niet alleen vanwege zijn vermogen om overtollig water te verwijderen en modder te vermijden, maar ook vanwege zijn praktische bruikbaarheid: het is compatibel met de installatie van afwerkingen en kan ook dienen als basis voor kunstgras. En ja, het is ook gemakkelijk schoon te maken.

Betonnen afvoertanks.

Zoals we al hebben gezien, is poreus beton uitstekend geschikt voor het afvoeren van water en het voorkomen van plassen. Dit maakt het een geweldige bondgenoot voor de planten of bomen die we in ons huis, ons land of onze gemeenschap van buren hebben. Hoewel tegenwoordig boomkuilen worden gemaakt met andere elementen, zoals staal of aluminium, is beton de meest praktische en economische optie, omdat het de evacuatie van het water gemakkelijker maakt en de gevaren van deze onaangename en gevaarlijke reizen vermijdt. Aan de andere kant moeten we er rekening mee houden dat we, om de gezondheid van onze bomen te garanderen, materialen nodig hebben die de filtratie van de lucht in de kelder niet onderbreken.

Zoals we kunnen zien, heeft drainagebeton veel voordelen. En niet alleen voor ons, de consument, maar ook voor het milieu.
TERUG NAAR DE BOVENKANT