LEVERING AAN HUIS! <1.000kg. - 300€ | 1.000 kg. - 250€ | 2.000 kg. - 200€ | >2.500 kg. - 100€
  • +34 948 844 068
  • LV van 8.00 tot 13.00 uur
  • 5-10 werkdagen
  • Service voor professionals en particulieren

Hoe decoratieve stenen te gebruiken en een charmante tuin te krijgen

door Joaquin Vicente Campo zeker October 07, 2020

Decoratieve stenen hebben bewezen zeer effectief te zijn in tuinen en open ruimtes. Ze dienen niet alleen om paden te creëren en ruimtes te differentiëren, maar ook om originele ontwerpen te vormen die de aandacht trekken van degenen die ze zien.

Een makkelijk te onderhouden tuin

Decoratieve tuinstenen hebben het voordeel dat ze niet alleen erg esthetisch zijn, maar ook erg praktisch. Als je ze gebruikt om de gaten in de grond af te dekken waar je niets wilt planten, zullen ze dienen om de groei van onkruid te voorkomen.

Het proces is eenvoudig. Zet een onkruidbestrijdingsnet neer en maak de bijbehorende gaten voor de planten. De rest van de ruimte kan worden bedekt met gekleurde decoratieve stenen die het gaas bedekken. Zo voorkom je dat er onkruid groeit en krijgt je tuin een veel verfijndere uitstraling. Hierdoor kunt u een prachtige ruimte hebben die niet al te veel onderhoud vereist.

Veelkleurige grind Iris

Een Zen-tuin


We kunnen niet ontkennen dat we van oosterse trends houden. Dit is de reden waarom Zen-tuinen, gekenmerkt door minimalistisch gebruik van planten, de laatste jaren erg in de mode zijn.

Als je deze trend volgt, kun je een tuincactus combineren met kleurrijke decoratieve stenen en er zelfs verschillende ontwerpen mee maken. Het doel is om zowel planten als stenen tot één geheel te integreren. Hier is steen niet alleen een decoratief element, maar een essentieel onderdeel van de tuin.


Creëren van originele tekeningen

Als je een gazon of een gebied met aarde hebt waar je niets wilt planten, kun je erop wedden dat je de tuinen met stenen decoreert en deze gebruikt om verschillende ontwerpen te maken.

Met één middelgrote ronde steen en meerdere kleinere stenen creëer je een originele bloem die opvalt in het midden van het gazon of de grond. Maar dit is niet het enige alternatief, door kleuren en maten te combineren kun je allerlei figuren maken: vlinders, bijen, slangen, voetafdrukken, etc.

TERUG NAAR DE BOVENKANT