LEVERING AAN HUIS! <1.000kg. - 300€ | 1.000 kg. - 250€ | 2.000 kg. - 200€ | >2.500 kg. - 100€
  • +34 948 844 068
  • LV van 8.00 tot 13.00 uur
  • 5-10 werkdagen
  • Service voor professionals en particulieren

Wat is Opus Incertum

door Joaquin Vicente Campo zeker October 07, 2020

Opus incertum, wat is dat?

Dit zijn steentegels met onregelmatige vormen, contouren en ongedefinieerde oppervlakken. Hun dikte is uniformer, waarbij alle onderdelen met dezelfde dikte worden geteld, aangezien de onderdelen handmatig worden geselecteerd en gepalletiseerd.

Om bestrating te maken is het niet nodig om professioneel te zijn, het is niet ingewikkeld, je moet alleen een beetje voorzichtig zijn, het is belangrijk om geen te brede voegen achter te laten.

Caminos de piedra onregelmatige planchon

Op een zandbed strijken of met mortel vastzetten.

Er zijn twee zeer geldige opties voor het plaatsen van de stenen plaat, vastgehouden door potten met mortel of op een zandbed. Bij Vetonek adviseren wij dit zoveel mogelijk op een zandbed te doen, dit is makkelijker te plaatsen en het resultaat is zeer stabiel, comfortabel en duurzaam.

Bestrating past perfect in rustieke projecten, maar wordt steeds vaker gebruikt in tuinen en villa's met een eigentijdse esthetiek omdat het een interessant contrast creëert tussen modern en klassiek.

Het is belangrijk om vooraf ter plaatse een planning te maken om ervoor te zorgen dat de uiteindelijke plaatsing esthetisch aantrekkelijk zal zijn.

Wegen met rechte rand of vrije rand van platen.

Er zijn twee mogelijkheden voor het maken van steenplaatpaden, met vrije randen of afgebakende rechte randen.

Om dit met gedefinieerde rechte randen te doen, kun je het beste een touw aan elke kant van het pad gooien en de platen benaderen, beginnend vanaf beide randen, een rechte lijn makend, en eindigend in het midden van het pad om de “puzzel” te voltooien.

Bij een rechte rand kunt u de rand met rust laten of markeren en meer stevigheid geven met een stenen rand.

Muren en gevels bedekken met onregelmatige steen.

Als gevelbekleding wordt ook onregelmatige plaat of steen gebruikt, in dit geval wordt aanbevolen dat de plaat niet dikker is dan 3 cm.

Het is een zeer economische oplossing, met nobele esthetische resultaten en die gebouwen zeer goed isoleert tegen vocht, met name de leisteenplaat die zeer waterdicht is.

Bekleding van fachada met pizarra planchoncillo

Barbacoa de obra gemaakt met planchoncillo

Vetonek stenen platen.

Ontdek ons ​​Opus incertum bed of onze aquisteenplaten .

Planchon de pizarra grande, de gran tamaño heeft een lengte van 1 meter

TERUG NAAR DE BOVENKANT